Fiets vakantie aan de Cote d’Azur


Vrijdag 16-04- 2010
Om 6 uur zachtjes bij Wim en Lyda uit huis geslopen en naar de Meern gereden. Even de weg kwijt , maar het kwam goed. Everlien en Louis waren al aan wezig. Fietsen klaar gezet en fietsdragers op geborgen. Rob en Hil arriveerden tijdens de koffie in het AC restaurant. Omdat er op de A28 een file was had de bus enige vertraging. Eric de chauffeur was enigszins gestrest omdat hij achter liep op schema. In Eindhoven nog wat mensen opgehaald en daarna nog wat mensen in Maastricht. Dan op weg naar Luik , langs Bastogne, Thionville naar Frankrijk. Eric stopt zo nu en dan om te tanken of om de rijtijden in de gaten te houden. Zo gaan we door de Ardennen – Vogezen. Onze zus word gebombardeerd tot de lieve lieve koffie juf. Om 8 uur komen we aan in Langres. Hotel Marmotte is simpel doch voor een nacht voldoende. Veel salade en een plak vlees en een mierzoet toetje, was ons diner. Bij het ontbijt blijken de eieren rubber ballen en steen koud.Waar we prompt de slappe lach van krijgen.
Zo worden de fietsen geladen

Zaterdag 17-04- 2010
Om 8 uur rijden we weer. Het wordt een zonnige dag en de temperatuur wordt steeds hoger. Om Dyon heen naar Lion. We rijden door de bekende wijn streken. De fiets aanhanger achter de bus merk je niet eens.Bij Lion wordt het zeer druk op de weg Eric gaat dwars door de stad. En het gaat allemaal perfect en om de 2 uur een stop, om de benen te strekken. Om 8 uur Komen we aan In Hotel Thomas in Le Cannet. We worden leuk ontvangen. De kamers zijn prima. De Talk show van Arnold Verhoeven voor het eten is geweldig. Het eten is prima en een beetje dizzy van de reis en alle indrukken. Gaan we vlot naar bed.

Zondag 18-04-2010.

Ik ben vandaag jarig maar door het nieuws op VRT over de vulkaan uitbarsting en de ellende voor de vliegtuig passagiers vergeet mijn hubby me helemaal te feliciteren. Ik voel me echt jarig. (mmmmmmmm)Maar de anderen familie leden en vrienden verrassen me wel bij het ontbijt.Als we na het ontbijt weg willen rijden, blijkt een Fransman met een dom rood autootje de weg voor de bus te versperren. Het duurt ongeveer een uur voor het kreng is weg gesleept. Dan kunnen we verder onder een strak blauwe hemel. langs en door het Estrel gebergte naar St. Tropez. Duidelijk zijn de sporen van grote branden te zien.Gelukkig kunnen de parasol dennen er enigszins tegen.Omdat zwager Rob dit keer niets had om in zijn schoot te gooien kwamen we ongedeerd in St. Tropez aan.Met prachtig weer fietsen we naar Frejus. Het blijkt dat fietsen in een groep en achter elkaar toch wat aanpassing en geduld vergt. Het personeel van Hotel Thomas is geweldig en zorgt dat de schapen ongedeerd de juiste richting in gedreven worden.Onderweg een prima lunch met stokbrood fruit en water.De Cote d’ Azur blijkt een aaneen schakeling van dorpen en stadjes te zijn.We komen ogen te kort om alles te zien het is ook zeer druk met auto.s een lange stroom die niet op houd. In Frejus staat de bus weer klaar om ons terug te brengen naar het hotel.  s’Avond verrast zwager Tom die in Frankrijk woont me met een fles Champange. Die hij via het hotel bestelt heeft.Het personeel maakt er een happening van en gooit er ook een fles wijn tegen aan. Ja toen kwam de hele groep langs om me te feliciteren. Een zeer geslaagde afsluiting van de dag.

Lunchen aan het strand

Maandag 19-04-2010.
Na een prima ontbijt vertrekken we ca 9.00 uur naar Mandelieu, Waar we vorige keer de kust hadden verlaten. Het weer is opnieuw prachtig strak blauwe lucht en 20 graden. Langs de jachthaven van Arie de Boom , Casino’s en Paleis des Festivals fietsen we naar Cap d’Antibes waar het huis van Maurice Chavelier is.Ook worden we door de tuin van een duur hotel in gedreven. Moie tuin maar steil naar beneden. En dan er weer uit ja ja . Aronld was wijzelijk boven gebleven. En stond dik de grijnzen toen we er weer aan kwamen. In Antibes de jachthaven beken van de super rijken. Je wilt je als mens toch onder scheiden niet waar. In Biot had Eric de bus goed verstopt. We hadden enige moeite om hem te vinden. Voor de glasblazerij en boetiek was weinig belangstelling. In het hotel verzorgde Arnold weer de entertainment. Hij is daar goed in. De mannen zijn nog een blokje om wezen lopen om het eten te laten zakken. Later bleek dat onze chauffeur ook enige vaarervaring in Friesland had. Op zijn 12½ jarige huwelijksdag liet hij zijn vrouw met draaiende motor weg drijven. Het werden geen watersporters.

De bekende tegels.

Dinsdag 20-04-2010.
Weer een schitterende dag. Eric heeft een vrije dag. Tenminste dat moet. Hij is er niet blij mee , ging liever met ons op pad. Dus wij kunnen ook ons gang gaan. We worden met het shuttle busje naar Cannes gereden. Wij vieren gaan cachen en Everlien en Louis gaan hun eigen weg. De eerste cache is bij het Pale’s des Festivals. Maar daar werden we weg gestuurd wegens de opbouw van het filmvestival wat binnen kort hier plaats vind. Dan naar de volgende die voerde ons naar het oude gedeelte. Prachtig mooie oude straatjes wel steil om hoog lopen. Deze cache werd snel door Rob  gevonden. Ook nog even met zus lief alle winkeltjes bekeken. De jongens zaten op een terrasje. Voor de andere 3 caches  konden we lekker langs de boulevard lopen. Onder weg nemen we een broodje gezond en genieten van het weer en het uitzicht. Voor de laaste cache moesten we toch wel even zoeken. Ook aan een fransman ge vraagt wat precies de hint was. Piet en Rob kregen na een kwartier ineens het zelfde idee en zagen de cache ook op het zelfde moment. Lachen was dat. Terug gewandeld met een ijsje in ons handen . nog even door de oude wijk waar ik een paar leuke schoentjes had gezien. Bij het stadhuis op lijn 1 gestapt en terug richting hotel. De jongens hebben s’avonds Barcelona- Milaan bekeken.

Prachtig uitzicht vanaf het oude Cannes

Woensdag 21-04-2010.
Echt Cote d’Azur. Weer strak blauwe lucht en heerlijke temperatuur. Eric rijd de bus zonder aanhanger voor het hotel. Het is elke dag weer een crime voor hem om door alle nauwe straatjes en bochten het hotel te bereiken en te verlaten. En als iemand dan fout parkeert zit hij muurvast. We vertrekken al om 8 uur. Eerst wordt de aanhanger met fietsen opgehaald. Dan duurt het even voor we het drukke Cannes kunnen verlaten. Via Draguignan komen we in de Alpes de Haute-Provence. In het dorpje Artuby lukt het Eric de bus klem te rijden tussen een bestel wagen en een huis. Als we verder rijden mist de bus een zij lichtje en heeft een diepe kras en een kapot achterlicht. De Gorges du Verdon zijn zeer indrukwekkend. Het is een zeer diepe kloof à la de Grand Canyon. Het shuttlebusje met zwaailicht gaar voor de bus uit. En dat is maar goed ook . De bus komt af en toe nauwelijks door de haarspeld bochten langs de diepe afgronden. In de verte de besneeuwde Alpen toppen.Bijn Pont des Galetas wordt gestopt voor foto’s.De lunch is bij Moustiees-Ste-Marie. Daarna rijden we naar het afzet punt om door de lavendel velden te fietsen. Direct uit de bus is het 500-600 meter klimmen. De meeste lopen naar boven. Piet fietst en komt als een stoom machine boven. Door de lavendel velden rijden is prachtig jammer dat ze nog niet bloeien. Langs het Lac de Sainte- Croix gaat het verder . Bij het gelijknamige dorp gaat het steil naar beneden met vele haarspeld bochten. De jongen zijn aan het uitproberen hoe hard ze kunnen en durven. Ze komen tot 49 km/uur. Na nog een stevige klim en afdaling en iemand zeer bekakt hebben horen vloeken , bereiken we het dorpje Banduen, Waar de bus op ons wacht en ons weer terug brengt naar het hotel. Dit was een zeer mooie en indrukwekkende tocht.

Even wachten op elkaar

Donderdag 22-04-2010.
Half bewolkt. Nog steeds geen regen. We rijden naar Grasse. In de parfum fabriek legt Ester alles uit over Parfum- Eau de Toilette en Eau de Parfum. Hoe ze alle vezels van Lavendel – rozen blaadjes en jasmijn blaadjes worden verwerkt. Na alle luchtjes via het winkeltje te hebben geroken en de mannen helemaal vol gespoten te hebben vluchten we naar de bus. In de bus hing lang een parfum lucht. In Lorgues fietsen we door golvend terrein met wijn stokken naar Chapelle Saint Roseline. Het duurt tot half 5 voor we toe zijn aan de rond leiding en wijn proeverij. We nemen elk een fles Rosé mee voor thuis.De fietsen worden opgeborgen voor de terug reis.

Een oude wijn pers.

Vrijdag 23-04-2010.
Excursie naar Monaco. Fris veel wind en regen. De hele dag lichte regen. Langs de Corniche basse rijden we langs de kust richting Monaco. Van uit de parkeer garage die voor de bus 120 euro kost. Klimmen we omhoog Tot het Oceanografich museum. We wilden daar heen maar er stond een rij van een paar uur voor. Dus daar zagen we maar van af. In het toeristentreintje rijden we langs de havens ‘over het circuit van de GranPrix die ze aan het op bouwen zijn. Naar Monte Carlo en terug. Dan naar het paleis voor de aflossing van de wacht. Door de nauwe straatje winkeltjes kijken en mooie petten voor de kinderen gekocht. Ook weer een heerlijk broodje gegeten. In de haven zagen we de Calypso liggen. Terug met de bus bleek hoe moeilijk het is om uit Monaco te komen. Maar na drie rondjes lukte het Eric uiteindelijk. Dan naar St.Paul de Vence. Een schitterend gaaf middeleeuws stadje met echt mooie kunstgaleries. Na ruim 2 uur daar rond te hebben gelopen terug naar het hotel. Na het diner wordt het personeel nog even in de bloemetjes gezet voor hun onvergetelijke inzet. En rijkelijk beloond met envelopen. We drinken nog een kop koffie en gaan voldaan naar bed. Morgen naar huis. De vakantie voorbij.

Het personeel in de bloemetjes gezet

Zaterdag 24-04-2010.

S’Morgens vroeg op 6.45 uur. We vertrekken na het ontbijt. Om 7.30 uur stond de bus klaar voor het inladen van de bagage. 8.00 uur rijden we weer richting Nederland. Eric brengt ons tot Lyon. Hij blijft 3 weken aan de Cote d’Ázur om de volgende ploeg in Lyon over te nemen en ook hun een onvergetelijke vakantie te bezorgen.We nemen hartelijk afscheid van Eric. In Lyon neemt een dame het over. We missen het geklets van Eric. Hij vertelde veel over wat we zo al zagen. Ook de bus is niet zo comfortabel. Maar

rijden kan ze wel en staat haar mannetje. Weovernachten weer in het Marmotte hotel. Zondag verlaat ook zij de bus en brengt Toon ons op onze bestemmingen. In de Meern komen we tot de ontdekking dat de nummer platen van Louis zijn auto zijn gejat. Dat is balen. Een domper na zo’n heerlijke vakantie. Na digitaal aangifte te hebben gedaan door de kinderen. En na wat gegeten te hebben is het inmiddels wat donkerder en gaan we toch op pad naar huis.Wat volgens de politie niet mag. Gelukkig heeft de fietsen drager een nummerbord. Louis rijd dicht achterons en wij rijden over Harderwijk om dat Louis zijn auto op de haven wil zetten. Het is allemaal gelukt zonder een bekeuring. Ik hoop dat het geen nare nasleep krijgt .van dikke bekeuringen. Bij thuiskomst een mooie kaart van Hotel Thomas. “Welkom  thuis “Erg leuk  en attent. Zo eindigt onze fiets vakantie aan de Cote d’Azur.

Groetjes Annabel

2 reacties op ‘Fiets vakantie aan de Cote d’Azur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s