Met de Geologische club op pad.


 

dscf1017

Ons jaarlijks uit met de Gea kring Twente ging dit keer naar Ibbenburen. Daar staat nog een werkende antraciet mijn. Ook hebben zij daar een museum en dat mochten we bezoeken. Speciaal is  voor ons  het museum open  gemaakt want op zaterdag is het gesloten. De gids  ( vrijwilliger ) was een oud mijnwerker en wilde graag over zijn werk vertellen. Er was nog een gids bij die het vertaalde als wij het niet verstonden. Prachtige verhalen gehoord . Maar wat een zwaar leven om zo je broodje te moeten verdienen.

dscf1006

We waren onder de indruk van alle zware machines turbo’s en gereedschap. Ook is er een mijn ingang vol water gelopen. Zij moeten daar een speciale pomp voor bouwen 2 jaar heeft de bouw geduurd. En 2 jaar om de gang leeg te pompen. Deze pomp hebben ze dacht ik in 1960 weer gevonden en gerestaureerd. Er werkend gemaakt. Tjonge wat een herrie.

dscf1023

Waterpomp   als je horen wilt hoeveel geluid even klikken.

dscf1027

dscf1029De gids in zijn zondagse of feest pak. PRACHTIG

Na de rondleiding  nog een bezoek gebracht aan Tecklenburg. Ook daar heeft een gids  ons rond geleid en prachtige verhalen vertelt over dit prachtige stadje. Een gezamenlijk diner in een restaurant met de nodige wijntjes ging een ieder weer voldaan naar huis .

Groetjes Anna

4 reacties op ‘Met de Geologische club op pad.

 1. ha die Anna
  dank je voor de felicitatie 🙂
  ja ik zag dat joch glunderen bij het zien van de fiets , die foto er bij en wat over toen ik 14 was , hij keek me aan , ja 2 rondjes IJselmeer in een vakantie , ach zo gewoon voor me 🙂
  al in al fiets is goed terecht
  fijne week
  lieve groet , Karel

 2. heb ook al eens een bezoek gebracht aan een mijn waar een mijnwerker uitleg gaf.Een heel ongezonde stiel waar heel wat mensen het leven bij inschoten maat wat een geweldige reeks mooie foto’s Annabel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s